6721 Szeged, Kölcsey utca 10.
+36/30-199-9015

Adatok és Fogalmak

Étterem üzemeltetője:
Cégnév
Székhely
Adószám
Honlap üzemeltetője:
Cégnév V&T Globál Szolgáltató Kft.
Székhely 1158 Budapest, Thököly út 23.
Adószám 25561399-2-42
NAIH NAIH-101016/2016.
Szerver Szolgáltató Servergarden Kft. 1101 Budapest, Expo tér 5-7.

Fogalmak

Étterem: Az Éhenhalok.hu partnere, vállalkozás vagy egyéni vállalkozás.

Üzemeltető: Az Éhenhalok.hu vállalkozás.

Honlap: Az Üzemeltető által üzemeltetett weboldalak, applikációk és rendszerek összesége.

Felhasználó: A Honlapra látogatott látogató, vásárló és vagy természetes személy.

Kártyás fizetés: Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Elektronikus Szerződés Megkötése

A Honlapon keresztül történő Rendelés során háromoldalú elektronikus szerződés jön létre a Felhasználó, az Üzemeltető és a kiszállítást lebonyolító Étterem között. A Szerződés tárgya a Felhasználó által leadott Rendelés feldolgozása és kézbesítése, továbbá a Felhasználó hosszútávú kiszolgálása.

A szerződés a Felhasználó által önként, a rendelési folyamat befejezésével jön létre. Az Üzemeltető és az Étterem közötti szerződés a háromoldalú szerződés előzménye, mely korábban megállapodási szerződésben megköttetett.

Az Üzemeltető által működtetett Honlap az Üzemeltető Tulajdona, az Éhenhalok.hu egyik aloldala.

Felhasználó joga és kötelezettsége

A Felhasználó köteles a Honlap használata során minden adatot a valóságnak megfelelően megadni. Minden hibásan átadott adatért a Felhasználó a felelős, így se az Éttermet se az Üzemeltetőt nem terheli semmilyen közelezettség vagy bírság, ha a téves adatok miatt sikertelen a kapcsolatfelvétel és/vagy a Rendelés kézbesítése.

A Felhasználó adatainak kezelése az Üzemeltető Adatvédelmi elvei alapján történik.

A Felhasználó Rendelésének véglegesítésével az Üzemeltetőn keresztül megbízza az Éttermet, hogy készítse el és szállítsa ki a Rendelést, a megrendelésre vonatkozó részletek alapján, melyet a Felhasználó hagyott jóvá.

A Felhasználó az általa megrendelt tételeket köteles az Étteremtől átvenni, amennyiben a megrendelés az általa megrendelt módon került kézbesítésre. A Rendelés véglegesítését követő 5 percen belül mondható le telefonos értesítésen keresztül, az elérhetőség a Honlapon található. Amennyiben az Étterem nem a Felhasználó által megrendelt módon kézbesíti a megrendelést, a Felhasználó nem köteles azt átvenni, panasszal élhet.

A Felhasználó a megrendelt tételeket az Étteremnek a rendelése során megjelölt fizetőeszközzel köteles kifizetni, illetve online rendelés esetén a Rendelés kézbesítése az Étterem részére csak akkor történik meg, ha a Felhasználó a Rendelés értékét kifizeti az Üzemeltető felé.

Étterem joga és kötelezettsége

A Étterem árgaranciát vállal arra, hogy a Honlapon közzétett árai megegyeznek az általa üzemeltetett vállalkozás áraival. Köteles tehát a Felhasználó a bárhol máshol közölt legalacsonyabb áron, a tőle telhető legmagasabb színvonalon kiszolgálni.

A Rendeléseket az Üzemeltetőtől kapott rendelési adatoknak megfelelően, a Honlapon szereplő szállítási feltételeket betartva teljesíti. Az Étteremre visszavezethető hiányosságok esetén az Étterem beismeri hibáját, kárpótolja a Felhasználót és megvédi az Üzemeltető jó hírét. A megrendelés kézbesítése során nem ösztönözheti a Felhasználót arra, hogy a jövőbeni megrendeléseit az Üzemeltető szolgáltatásainak kihagyásával adja le.

Amennyiben az Étterem pillanatnyi kapacitása nem elegendő a Felhasználó kiszolgálására és előre láthatóan nem tudja teljesíteni a Rendelést, azt köteles a Felhasználóval a teljesíthetetlen rendelés elfogadása előtt közölni.

Az Üzemeltető és az Étterem közötti együttműködés egyéb, Felhasználóra közvetlenül nem vonatkozó részleteiről külön megállapodás rendelkezik.

A szerződés tárgyát képező Rendelés részleteit az Üzemeltető eltárolja, hogy vitás kérdésekben elősegítség a megállapodást.

Üzemeltető joga és kötelezettsége

Az Üzemeltető a Felhasználó által a Honlap használatakor megosztott adatokat az Éhenhalok.hu Adatvédelmi elveiben rögzített módon kezeli. Rosszhiszemű rendelések esetén fenntartja a jogot, hogy IP cím alapján történő visszakereséssel felkutassa a Felhasználót és személyes adatokkal való visszaélés miatt feljelentést tegyen.

A Honlapon keresztül leadott megrendelésekkel kapcsolatos panaszokat az Üzemeltető és az Étterem köteles kezelni. Az Üzemeltetőtől független panaszok esetén is segítséget nyújt az Üzemeltető annak érdekében, hogy a Felhasználó és az Étterem között fennálló vitás kérdés rendeződjön.

Reklamáció

Az esetleges reklamációkat az Étterem telefonszámán, vagy email címén lehet közvetíteni, vagy az info [kukac] ehenhalok.hu e-mail címen. Bár a problémák megoldásának ideje azok forrásától függ, az ügyfélszolgálat mégis törekszik rá, hogy minél hamarabb el tudja hárítani a kellemetlenséget.

További szabályozások és információk az Éhenhalok.hu ÁSZF oldalán olvasható

Egyéb hivatokzások

A Honlap üzemeltetője az Üzemeltető, a Honlap az Éhenhalok.hu aloldala ezért a Honlap használatakor a Felhasználóra az Éhenhalok.hu adatvédelmi elvei vonatkoznak. A Honlapon beérkező rendeléseket a Honlapon feltüntetett Étterem teljesíti, a Felhasználó a Honlapon keresztül az Étterem számára ad megbízást ételházhozszállítási szolgáltatásra.

Felhasználók személyes adatainak kezelésének célja, hogy megrendeléseiket gyorsan, pontosan teljesítsük, adatait ne legyen szükséges minden rendelés során megadnia, valamint elegendő és pontos információkkal segítsük a kiszállítást bonyolító partnereinket.

Adatvédelmi nyilatkozat

A V&T Globál Szolgáltató Kft. (a továbbiakban: "Adatkezelő") által működtetett és üzemeltetett www.ehenhalok.hu és az egyéb csatornaként használt aloldalak és honlapok, mint az éttermek saját domain címén üzemeltett rendszerek és az egyéb partner cégek saját weboldalai, mint www.fairfood.hu, www.pizzza.hu (a továbbiakban: "Honlapok") elérhető információs társadalommal összefüggő szolgáltatásokkal kapcsolatban kezelt adatok tekintetében az adatok kezeléséről és az érintettek jogairól és azok érvényesítéséről.

A Honlap használatának megkezdésével a Honlapra látogató felhasználók (a továbbiakban: "Felhasználó") elfogadják a jelen Adatkezelési tájékoztatóban (a továbbiakban: "Tájékoztató") foglalt valamennyi feltételeit, ezért kérjük, hogy a Honlap használata előtt figyelmesen olvassa végig a jelen Tájékoztatót.

1.) Adatkezelő adatai

Az adatok kezelője a Honlapot üzemeltető V&T Globál Szolgáltató Kft.

Postázási cím: 1158 Budapest, Thököly út 23.

Cégjegyzékszám: 01-09-282296 Fővárosi Cégbíróság

E-mail cím: info@ehenhalok.hu

Telefonszám: +36/20-348-1112

2.) Felhasználók általl kifejezetten megadott adatok kezelése

2.1.) Honlapok használata során

A Felhasználók rendelés leadása közben, illetve a regisztráció során vagy egyszerűen csak a Honlap használata közben lehetőségük van megadni adataikat, hogy a Honlap szolgáltatásait igénybe tudja venni. Az oldalon való rendelés leadása közben nem szükséges a regisztráció, de a személyes adatok tárolása ugyanúgy szükséges a rendelés kiszállítása miatt.

Rendelés leadása és regisztráció közben a következő személyes adatok megadása szükséges: Teljes név, Telefonszám, Email cím, Szállítási cím (város, kerület, utca és házszám).

Facebook rendelés vagy regisztráció esetén lekért további személyes adatok: nyilvános profil adatok, ismerősök listája (csak és kizárólag azok az ismerősöket kapjuk meg, akik már használják az Éhenhalok.hu rendszerét Facebook bejelentkezéssel. Megkapott adatok: Teljes név, azonosító), korosztály csoport (például 20 - 25), beállított nem.

2.2.) Hírlevél feliratkozás

A Honlapok használata közben, a Felhasználóknak lehetőségük van az Adatkezelő különböző hírlevél csatornáira feliratkozni. A hírlevélre való feliratkozás közben a következő személyes adatokat szükséges megadni: teljes név, email cím.

Hírlevél fel és leiratkozás mindig a különböző hírlevélcsatornákon történik. Így ha a Felhasználó a Honlapok Blog oldalán iratkozik fel, csak új bejegyzésekkel kapcsolatos híreket kap, míg ha rendelés közben iratkozik fel, úgy általános és célzott direkt marketing leveleket kap. A hírlevél leiratkozását a kiküldött levél alján található "Leiratkozom" gombra kattintva teheti meg, és így csak arról a bizonyos csatornáról iratkozik le. Továbbiakban arról a csatornáról nem kap több e-mailt, viszont más csatornákról kaphat, ha feliratkozott.

3.) Adatkezelés célja és időtartalma

Az Adatkezelő a Honlapokon elérhető szolgáltatások nyújtásához és a Honlapok felhasználói élmény javításának kapcsán a következő célokra használja fel az adatokat:

a.) A Honlapokon történő regisztráció és rendelés során: Az adatkezelés célja a Honlapon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása, a Honlap üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezelése, a megrendelés teljesítése céljából az adatok továbbítása a Felhasználó által kiválasztott, az Adatkezelővel szerződéses viszonyban álló Partner étterem (a továbbiakban: "Partner") részére, valamint kapcsolattartás, és a késöbbi számlázás, elszámolhatóság. (Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-101016/2016.)

b.) Felhasználói adatok a rendelés leadása után is tárolásra kerülnek a számlázás, a késöbbi jogviták és egyéb szükséges vagy törvény álltal elvárt tevékenységek miatt. A Felhasználó kifejezetten beleegyezik, hogy személyes adatait ami a rendeléshez köthető minimum 8 évig tároljuk.

c.) Facebook összekapcsolás esetén: Az adatkezelés célja a Felhasználó regisztrációjának, illetve későbbi, Facebook profillal történő belépésének biztosítása.

d.) A Hírlevélre történő feliratkozás esetén: az Adatkezelővel kapcsolatos termékekről, szolgáltatásokról, akciókról, promóciókról és nyereményjátékokról elektronikus hírlevél, reklámüzenet küldése a Felhasználó által megadott e-mail címre (a továbbiakban együtt: "Hírlevél").

Adatkezelő a személyes adatokat az adatkezelés céljának fennállása alatt, így a Honlapokon történő rendelés, illetve a Hírlevél, Promóciós hírlevél küldése esetén addig kezeli, amíg a Felhasználó nem kéri az adatai törlését, illetve nem vonja vissza személyes adatai kezeléséhez, illetve a Hírlevelek, valamint Promóciós hírlevelek fogadásához adott hozzájárulását. A személyes adatok az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve a Felhasználó kérésére haladéktalanul törlésre kerülnek, kivéve azon adatokat, amelyeket Adatkezelő jogszabályi kötelezettség alapján a kötelező adatkezelést elrendelő jogszabályban meghatározott ideig megőrizni köteles. Adatkezelőre vonatkozó megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében a Számvitelről szóló C. törvény 169. §-a alapján az Adatkezelő a Felhasználó számviteli bizonylaton szereplő nevét és lakcímét 8 évig, kizárólag a számviteli kötelezettség teljesítése céljából megőrzi.

4.) Adattovábbítás

A Honlapokon elérhető szolgáltatás teljesítése érdekében Adatkezelő a Felhasználó rendelése során megadott adatai közül a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatokat – Felhasználó neve, e-mail címe, szállítási címe, telefonszáma, fizetés módja, megjegyzés – átadja annak a Partnernek, amelytől a Felhasználó a Honlapokon elérhető szolgáltatást meg kívánja rendelni.

Adatkezelő kijelenti, hogy az adatok Partner részére történő átadását követően ezen adatok Partner általi kezelésének jogszerűsége tekintetében felelősséget nem vállal. A Felhasználó a Partner adatkezelésével kapcsolatban felvilágosítást a Partner honlapján, illetve egyéb elérhetőségein kaphat.

5.) Személyes adatok kezelése

A regisztráció, rendelés, a Facebook összekapcsolás, a Hírlevélre történő feliratkozás során a Felhasználók hozzájárulnak, hogy az Adatkezelő a személyes adataikat a jelen Tájékoztatóban írtak szerint kezelje. A személyes adatok kezelése a Felhasználó jelen tájékoztatás ismeretében adott önkéntes hozzájárulásán alapul.

A Felhasználók kizárólag saját személyes adataikat adhatják meg a Honlapokon. Amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

6.) Adatfeldolgozás

A személyes adatok megismerésére az Adatkezelő, illetve az általa igénybevett Adatfeldolgozók a hatályos jogszabályok szerint jogosultak.

Az adatok feldolgozását az Adatkezelő megbízásából eljáró alábbi adatfeldolgozók végzik:

Bármely Honlap adatainak kezelését a V&T Globál Szolgáltató Kft. végzi.

A www.fairfood.hu honlapon leadott adatok további kezelője a FairFair Tanácsadó Kft.

Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jövőben további adatfeldolgozókat vonjon be az adatkezelésbe, amelyről a jelen Tájékoztató módosításával tájékoztatja a Felhasználókat.

Az Adatkezelő kifejezett jogszabályi rendelkezés hiányában csak az adott Felhasználó kifejezett hozzájárulásával adja át harmadik személyeknek a személyes azonosítására alkalmas adatokat.

7.) A Felhasználó jogai

Adatkezelő a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad az általa kezelt személyes adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatás kérhető e-mailben az info@ehenhalok.hu e-mail címen és postai levél útján a következő postai címen: 1158 Budapest, Thököly út 23., mindkét esetben a személyazonosság igazolásával és a levelezési cím megadásával. Adatkezelő a kérelem beérkezésétől számított legkésőbb 25 (huszonöt) napon belül, e-mailben válaszol.

Felhasználó jogosult kérni a személyes adatai helyesbítését (megjelölve a helyes adatokat) szintén az info@ehenhalok.hu e-mail címen vagy a 1158 Budapest, Thököly út 23. címen, mindkét esetben személyazonosságának igazolásával és a levelezési cím megadásával. Adatkezelő a helyesbítést haladéktalanul elvégzi a nyilvántartásában, és ennek megtörténtéről írásban értesíti az érintettet.

Felhasználó a fentieken kívül bármikor kérheti az adatai törlését vagy zárolását – részben vagy egészben – az info@ehenhalok.hu e-mail címén vagy postai úton a 1158 Budapest, Thököly út 23. címen ingyenesen, indokolás nélkül, személyazonosságának igazolásával és a levelezési cím megadásával. Adatkezelő a törlési kérelem kézhezvételét követően haladéktalanul gondoskodik az adatkezelés megszüntetéséről, és törli a Felhasználót a nyilvántartásából.

Törlés helyett az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Amennyiben az Adatkezelő a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 (huszonöt) napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az Adatkezelő tájékoztatja a Felhasználót a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz történő fordulás lehetőségéről.

A Felhasználó továbbá bármikor dönthet úgy, hogy az Adatkezelő a továbbiakban ne küldjön részére Hírlevelet vagy Promóciós hírlevelet (a 3. pontban meghatározott eset kivételével). A Felhasználó a Hírlevelek, Promóciós hírlevelek fogadásához adott hozzájárulását bármikor ingyenesen, indokolás és korlátozás nélkül visszavonhatja a hírlevelek alján elhelyezett leiratkozásra kattintva, vagy az info@ehenhalok.hu címen, illetve a 1158 Budapest, Thököly út 23. címre elküldött levélben (a pontos személyes adatait feltüntetve). Adatkezelő a leiratkozási kérelem kézhezvételét követően a leiratkozó Felhasználó adatait haladéktalanul, de legkésőbb 10 napon belül törli a direkt marketing adatbázisából és a Felhasználónak a továbbiakban hírlevelet nem küld.

Ha a hozzájárulás visszavonás kizárólag a Hírlevél küldést érinti, akkor Adatkezelő csak a Hírlevelekre vonatkozó direkt marketing nyilvántartásból törli haladéktalanul a Felhasználót, egyebekben a Felhasználó által igénybevett Honlap szolgáltatások nyújtása érdekében továbbiakban is jogosult kezelni a Felhasználó adatait.

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

a.) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén

b.) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint

c.) a törvényben meghatározott egyéb esetben.

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha a Felhasználó az Adatkezelő döntésével nem ért egyet, illetve ha az Adatkezelő a fenti határidőt elmulasztja, a Felhasználó – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

8.) A Felhasználóktól független nem személyes adatok gyűjtése

8.1.) Holnapok használata közben gyűjtött adatok.

Amennyiben a Felhasználó a Honlapokon kifejezetten nem ad meg saját magára vonatkozó adatot, információt, úgy az Adatkezelő semmilyen, a Felhasználóra vonatkozó személyes adatot nem gyűjt vagy kezel olyan módon, amely alapján a Felhasználó személy szerint beazonosítható lenne.

A Honlapok látogatással és az „Elfogadom” gomb megnyomásával valamennyi Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő a Tájékoztató jelen részében írt adatokat, információkat rögzítsen, valamint a rögzítéshez szükséges cookie-kat elhelyezzen.

Ilyen adatok a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, amelyek a Honlapok használata során generálódnak és, amelyeket Adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer – a Felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül – a Honlapok látogatáskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza.

Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal nem kerülnek összekapcsolásra, azaz a Felhasználó ezen adatok alapján nem beazonosítható. Az ilyen adatokhoz kizárólag az Adatkezelő és az általa igénybevett Adatfeldolgozó(k) férnek hozzá. Ezen adatok különböző technológiák, így cookie-k, web beacon-ok és naplófájlok alkalmazásával gyűjthetők.

Az ilyen adatok a következő információkat tartalmazzák:

a.) Cookie-k: a cookie-k rövid szöveg file-ok, amelyeket a Honlap küld a felhasználó számítógépének merevlemezére, és a használóra vonatkozó információkat tartalmaznak.

b.) Naplófájlok: az internetböngésző automatikusan továbbít bizonyos más adatokat is a Honlapok felé, mint például a Felhasználó számítógépének IP címe (pl. 111.222.44.02), a Felhasználó által használt operációs rendszer, illetve böngészőprogram típusa és verziója, a domain név, ahonnan a felhasználó a Honlapra látogatott, valamint a felhasználó által, a Honlapon belül meglátogatott aloldalak, a Honlapon megnézett tartalmak.

Az Adatkezelő – hasonlóan más internetes szolgáltatókhoz – kielemzi ezeket az adatokat, hogy meg tudja állapítani, melyek a Honlapok azon területei, amelyek népszerűbbek a többinél. Továbbá más nagyobb szolgáltatóhoz hasonlóan, ezeket az adatokat az Adatkezelő arra is használja, hogy a weboldal-élményt a felhasználó igényei szerint is alakítsa.

9.) Hogyan használjuk ezeket a nem személyes adatokat?

A fent-említett technológiákkal gyűjtött adatok nem használhatók fel a Felhasználó azonosítására, és az Adatkezelő nem is kapcsolja össze ezen adatokat semmilyen egyéb, esetlegesen azonosításra alkalmas adattal, kivéve a felhasználó beleegyezése után, a regisztráció vagy rendelés leadásakor.

Az ilyen adatok felhasználásának elsődleges célja, hogy az Adatkezelő a Honlapot megfelelően működtetni tudja, amelyhez szükséges különösen a Honlap látogatási adatok nyomon követése, és a Honlap használattal kapcsolatos esetleges visszaélések kiszűrése. A jelen tájékoztatóban meghatározott adatokat egyebekben az Adatkezelő személyes preferenciái (pl. legsűrűbben nézett tartalmak a Honlapon), illetve jelszava megjegyzése céljából is felhasználhatja.

Az Adatkezelő a fentieken kívül felhasználhatja ezen információkat arra, hogy felhasználási tendenciákat elemezzen, illetve a Honlapok funkcióit javítsa, fejlessze, továbbá, hogy átfogó forgalmi adatokat szerezzen a Honlap teljes használatáról.

Az Adatkezelő felhasználhatja az így nyert információkat arra, hogy a Honlapok használatával kapcsolatban statisztikákat állítson fel, illetve elemezzen, valamint, hogy az ilyen azonosításra nem alkalmas statisztikai adatokat (pl.: látogatók, illetve regisztrálók száma, legnézettebb témakörök, illetve tartalmak) harmadik személy részére továbbítson, illetve összesítve, anonim módon nyilvánosságra hozzon.

10.) Cookie-k kikapcsolása

Amennyiben nem szeretné, hogy az Adatkezelő a fentiekben írt információkat gyűjtsön Önről a Honlapok használatával összefüggésben, az internetböngésző beállításaiban részben vagy egészben kikapcsolhatja a cookie-k használatát, vagy egyébként módosíthatja a cookie üzenetek beállításait.

Ilyen esetben azonban elfogadja, hogy a Honlapon megjelenített tartalmak nem válogatott módon kerülnek megjelenítésre a preferenciái szerint, bizonyos szolgáltatások nem lesznek elérhetőek, vagy nem olyan módon, ahogyan egyébként a cookie-k engedélyezésével lenne, és a Honlap felhasználó élményt sem tudja így az Adatkezelő ugyanolyan mértékben biztosítani.

11.) Harmadik személyek által elhelyezett Cookie-k

A Honlap tartalmazhat olyan információkat, különösen reklámokat, amelyek olyan harmadik személyektől, reklámszolgáltatóktól származnak, akik nem állnak kapcsolatban az Adatkezelővel. Előfordulhat, hogy ezen harmadik személyek is elhelyeznek cookie-kat, web beacon-okat a felhasználó számítógépén, vagy hasonló technológiákat alkalmazva gyűjtenek adatokat annak érdekében, hogy a felhasználónak a saját szolgáltatásaikkal összefüggésben címzett reklámüzenetet küldjenek. Ilyen esetekben az adatkezelésre az ezen harmadik személyek által meghatározott adatvédelmi előírások az irányadóak, és az ilyen adatkezelés tekintetében az Adatkezelő semmilyen felelősséget nem vállal.

12.) Külső linkek

Az Adatkezelő a Honlapról ugrópontként elérhető külső honlapok tartalmáért, adat- és információvédelmi gyakorlatáért nem vállal felelősséget. Amennyiben az Adatkezelő tudomására jut, hogy az általa linkelt oldal vagy linkelés harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a linket haladéktalanul eltávolítja a Honlapról.

13.) Adatbiztonság

Az Adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat a Felhasználók hozzájárulása alapján továbbítja vagy átadja, felhívja, hogy eleget tegyenek az adatbiztonság követelményének.

Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. A kezelt adatokat kizárólag Adatkezelő, valamint alkalmazottai, illetve az általa igénybe vett Adatfeldolgozó(k) ismerhetik meg, azokat Adatkezelő harmadik, az adat megismerésére jogosultsággal nem rendelkező személynek nem adja át.

Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. A fenti kötelezettségvállalást Adatkezelő az adatkezelési tevékenységben részt vevő munkavállalói részére előírja.

A Felhasználó elismeri és elfogadja, hogy személyes adatainak a Honlapon való megadása esetén – annak ellenére, hogy az Adatkezelő az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférésnek vagy azok kifürkészésének megelőzésére korszerű biztonsági eszközökkel rendelkezik –, az adatok védelme teljes mértékben az Interneten nem garantálható. Jogosulatlan hozzáférés vagy adatmegismerés erőfeszítéseink ellenére történő bekövetkezése esetén az Adatkezelő nem felelős ilyen jellegű adatmegszerzésért vagy jogosulatlan hozzáférésért vagy a Felhasználónál ezen okokból kifolyólag keletkezett bármilyen kárért. Ezen felül a Felhasználó is megadhatja személyes adatait harmadik személyeknek, akik azt jogellenes célra vagy módon is felhasználhatják.

Adatkezelő semmilyen körülmények között nem gyűjt különleges adatokat, azaz olyan adatokat, amelyek faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre, valamint büntetett előéletre vonatkoznak.

14.) Jogérvényesítési lehetőségek

Az Adatkezelő mindent elkövet, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjék, amennyiben úgy érzi ennek nem feleltünk meg, úgy kérjük, írjon nekünk az info@ehenhalok.hu e-mail címre, vagy a 1158 Budapest, Thököly út 23. címre.

Amennyiben úgy érzi, hogy megsértették a személyes adatok védelméhez való jogát az irányadó jogszabályok szerint jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.) bíróságnál.

Az elektronikus úton küldött reklámokkal kapcsolatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jár el, a részletes szabályozás az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvényben olvashatók.

15.) Egyéb rendelkezések

Jelen Tájékoztatóra a magyar jog, különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót az érintettek előzetes értesítése mellett egyoldalúan, bármikor módosítsa.